De 12 provincies van WandelBart: Flevoland deel 4

29-05-2017


Nou, dat is wel even wennen hoor: kom ik net terug van een fikse bergwandeling in het Teutoburgerwald (dat ligt onder Osnabrück), kuier ik twee dagen later door de Flevopolder, en die is dan zo plat als een dubbeltje. Toch een heel ander verhaal.
Ik neem je deze laatste wandeling in Flevoland mee naar Dronten. Nadat je de trein bent uitgestapt loop je in een kwartiertje naar het gezellige centrum van Dronten, waar je op de terugweg ook doorheen komt. De wandeling voert je langs groene singels naar het Wisentbos. Daar kom je langs de Dorpsboerderij en kun je even lekker op het terrasje genieten en daar de ‘beestenboel’ aanschouwen. In het Wisentbos hebben het Instituut voor natuureducatie (I.V.N) en Staatsbosbeheer een prachtig natuurpad uitgezet die je grotendeels gaat volgen, onderweg lees je op vele infobordjes over de flora en fauna. Dat wordt dus een leerzaam stukje natuurbeleving. In dat bos kuier je regelmatig langs watergangen met schitterende flora en kom je over romantische bruggetjes. Onderweg zijn er genoeg bankjes om even je bammetje op te peuzelen. Na het Wisentbos neem je een frisse duik in het Dorpsbos van Dronten, ook heel leuk daar doorheen te wandelen.


Door een rustige woonwijk wandel je weer naar het centrum. Het laatste kilometertje naar het station heb je op de heenweg ook al gelopen, hoeft dat voor jou niet zo nodig een tweede keer, dan neem je bij het centrum op het busstation lekker de bus naar het station.


Volgende maand neem ik je mee naar een andere provincie, ik verklap nog niet welke. Dat lees je volgende week hier, tot dan!