De 12 provincies van WandelBart: Flevoland deel 3

22-05-2017

Een boswandeling maken in de Flevopolder? Ja dat kan, en die gaan we maken vanaf station Lelystad.

Voordat je door het bos kuiert maak je eerst een leuke stadswandeling door het bruisende Lelystad. Zodra je de trein bent uitgestapt sta je aan de overkant van het stationsplein gelijk al op een gezellig terras, kun je eerst nog even aan de koffie. Maak je deze wandeling op een zaterdag, dan tref je het want de markt waar je dan over komt is best wel gezellig. Je ziet daar ook het hypermoderne gebouw van Stadschouwburg Agora.

Langs groenstroken en ruim opgezette woonwijken wandel je naar het Zuigerplaspark. Dat is een groot bosgebied aangelegd op de vette klei van de voormalige Zuiderzee. Je maakt daar ook een flinke ronde om de Zuigerplas en geniet van het vele natuurschoon en vooral de rijke flora langs de waterkanten. In deze tijd wordt je daar ook nog eens getrakteerd op de nodige kikkerconcerten! Door de landelijke stadsrand en moderne woonwijken (met onderweg een prachtig park) wandel je weer naar het station.

Denk ook in dit bos aan mijn tip van vorige week: draag wandelschoenen met een goede profielzool. Deze keer is de blog wat aan de korte kant want ik ga zo mijn rugzak pakken voor een weekje Teutoburgerwald. Voor mijn vrienden van NS-international ga ik daar een bos/bergwandeling uitzetten. Je reist dan met de internationale trein naar Osnabrück en daar vandaan met een lokaal boemeltje in tien minuten naar de rand van dat prachtige bos- en berggebied. Ben je benieuwd naar die internationale NS-wandelingen, surf dan eens naar www.nsinternational.nl/nl/wandelen.

Volgende week gaan we naar Dronten, ook daar gaan we een boswandeling maken. Tot dan!