NS Kidsloop 2016 groot succes

20-07-2016

Naast het jubileum jaar van de Nijmeegse Vierdaagse vond ook de tweede editie van de NS Kidsloop plaats. Het aantal deelnemers was verdubbeld ten opzichte van vorig jaar: er deden maar liefst 400 kinderen tot en met 12 jaar mee! De meeste deelnemers kwamen uit de regio. NS was bij het evenement aanwezig met de NS Kidsclub. Het 4-daagse kinderwandelparcours liep door het centrum van Nijmegen. Iedere dag hebben de kinderen een route van 2 à 3 kilometer gelopen. 

Proef de sfeer!

Op het start- en finishterrein Museumplein (Kelfkensbos) stond NS met allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Om kinderen enthousiast te maken voor bewegen, heeft NS de NS KidsClub in het leven geroepen. In samenwerking met de AtletiekUnie en ambassadrice Dafne Schippers wil NS kinderen op een speelse manier kennis laten maken met bewegen en sport. De Vierdaagsefeesten Kidsloop is daar natuurlijk een mooie gelegenheid voor. Op verschillende dagen is een speciale roeptoeterstoel aanwezig om de kids aan te moedigen. Tijdens de finaledag op dinsdag 19 juli konden kinderen virtueel hordenlopen en op een hardloopband op ludieke wijze een wedstrijdje tegen elkaar rennen.

Op de laatste dag kwam presentator Jochem van Gelder samen met de bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Walter Hamers de kinderen binnenhalen en gladiolen en medailles uitreiken voor de topprestatie die ze geleverd hebben.

Op naar volgend jaar!