100ste Nijmeegse Vierdaagse

20-07-2016

De 100ste editie van de Vierdaagse eindigde afgelopen vrijdag traditiegetrouw op de Via Gladiola in Nijmegen. Voor NS Supporter van Bewegen waren het niet vier, maar zeven fantastische dagen!

Via Gladiola

KIDSLOOP

Voorafgaand aan de Vierdaagse werd voor de tweede keer de kidsloop georganiseerd. Meer dan 500 deelnemertjes liepen vier dagen lang een ronde van 1 á 2 km door Nijmegen. Iedereen kreeg van NS en VierdaagseFeesten een t-shirt en een lanyard met badge.

Op deze badge werd tijdens elke loop-dag een stempel gezet. Bij 3 of 4 stempels kregen de kids een mooie medaille.

De HUP letters dansten dagelijks mee met het warming-up team en waren actief op het gigantische twisterspel. Ook konden alle kinderen natuurlijk op de foto als aandenken aan de 2e Kidsloop.

Op de finish dag stond NS met de KidsClub op het plein. Zo konden de kinderen rennen in het looprad, sprinten op de loopbandjes en virtueel hordelopen. Kortom er was genoeg beweegplezier!

STATIONSPLEIN

Op het stationsplein heeft de hele week een HUP team klaar gestaan om alle feestvierders, deelnemers en supporters welkom te heten, de weg te wijzen en te informeren. Zo kon iedereen een programmaboekje, tasje en zonneklep halen bij onze balies. Dat leverde elke keer weer vrolijke gezichten op. Vervolgens stonden de benenwagens klaar om bezoekers naar de Wedren en omstreken te brengen en uitgeputte deelnemers weer mee terug te nemen.

HUP ON HUP OFF EXPRESS

 Bijzonder dit jaar was het eerste ritje van de NS Hup On Hup Off express. Dit ó zo schattige treintje heeft de hele week van Nijmegen Centraal naar station Lent en het centrum gereden. Dit werd ontzettend gewaardeerd door de reizigers. Door het warme weer was het heel aangenaam om in het raamloze treintje naar bestemming te worden gebracht.

Op het stationsplein was een rij met billboards te vinden waarop een zomerse boodschap werd verteld.

‘Wij wensen je een mooie zomer. Vol beweging.’

Dagelijks stond onze fotograaf klaar op het stationsplein van Nijmegen om iedereen die wilde op de foto te zetten. Op roze woensdag werden er wat roze details toegevoegd aan de backdrop.

FINALE DAG

De laatste dag van de Vierdaagse was pas echt een feest. Het stationsplein werd omgetoverd tot een geel met gladiolen gevulde locatie. Kinderen konden hun energie weer kwijt op de KidsClub onderdelen en ook de foto activatie bleef een groot succes.