Het gaat bijna beginnen!

25-07-2016

Op 13 juli vond de overdracht van alle sporters naar plaats in het Kurhaus in Scheveningen. Dus ook onze sprintster Dafne Schippers en de estafetteploeg zijn nu officieel lid van de Nederlandse equipe die ons land gaan vertegenwoordigen.

Seizoen
Dafne begon dit seizoen grandioos aan het indoor atletiek seizoen door het Nederlands record op de 60 meter te evenaren. Bij de start van het outdoor seizoen opende Dafne Schippers gelijk met een overwinning op de 200 meter. Daarna duurde het even voordat ze weer eens op de bovenste trede van het podium stond, maar in eigen land was het dan toch raak. Op de FBK Games in Hengelo en het EK in Amsterdam finishte Dafne ver voor haar concurrentes op de 100 meter en ook op de 4x100 meter pakte de Nederlandse dames het goud! Wij zijn trots op de prestaties van onze ambassadrice.

Nog één keer trainen / reizen
Nu staat het grootste evenement van de wereld voor de deur. Hier gaat het allemaal om. En het gaat bijna beginnen. Daar moet natuurlijk alles voor wijken. Dafne maakt vanaf 25 juli nog een trainingstrip naar Portugal en daarna wil ze fit afreizen naar de plek waar het allemaal moet gebeuren. Onze tip aan Dafne om fit aan te komen, reis vooral met de trein!

Dafne & NS
NS is supporter van Dafne en dat is niet zo maar. De sprintster is namelijk
ambassadrice van de NS KidsClub. Samen met de AtletiekUnie wil NS kinderen op een speelse manier in beweging brengen en houden. Je kunt bij de NS KidsClub allerlei verschillende atletiekspellen doen, zoals rennen tegen Dafne Schippers en virtueel hordenlopen. De NS KidsClub vind je deze zomer op de Nijmeegse Vierdaagse en op de Olympic Experience in Scheveningen.