Hardlopen tussen de Big Five

21-01-2015


Het hardlopen in Nederlands weer beu?

Afgelopen maandag (18 januari) was het weer Blue Monday. Het is donker buiten, het regent en de 8 uur durende werkdagen zijn weer zo prominent aanwezig dat het lijkt alsof het nooit kerstvakantie is geweest. We kunnen dus wel wat inspiratie gebruiken.

Misschien dat het regenachtige straatbeeld van Nederland je vandaag niet zo zal inspireren om naar buiten te gaan, maar heb je al eens nagedacht over je vakantie?
Wie wil zich nou niet fit voelen op vakantie en tegelijkertijd van het mooie uitzicht genieten? Juist, daarom bieden wij jou vandaag de 6 mooiste vakantie landen om eens lekker hard te lopen.


1. New York
Natuurlijk is New York de perfecte omgeving om in de ochtend een lekker stukje doorheen te rennen. Vooral Central Park is de perfecte locatie.
2. China
Dit is er een voor de ervaren lopers. De Chinese muur geeft je een van de mooiste hardloop ervaring ooit. Het enige nadeel.. Je zal duizenden traptreden moeten overwinnen.
3. Noorwegen
Zomers gaat in het plaatsje Tromso de zon niet onder. Dit betekend een lange zomer avond waarbij je natuurlijk heerlijk kunt hardlopen in de Noorse temperaturen.
4. Afrika
In het zuiden van Afrika is er een mogelijkheid om de Big Five run te doen. Dit is precies wat je verwacht, hardlopen tussen de Big Five. Er zijn geen hekken.. Toch zal dit waarschijnlijk de meest memorabele hardloopwedstrijd zijn die je ooit zult lopen.
5. Griekenland
Santorini is met zijn schattige wit/blauwe huisjes een prachtige locatie om hard te lopen. Vaak zijn er zelfs daken waar je op mag staan om het uitzicht te bewonderen. Een mooie gelegenheid om even op adem te komen.
6. Brazilie
Hou jij nou van een uitdaging dan is er ook nog de mogelijkheid om een route door het tropisch regenwoud van de amazone te lopen. Hierbij krijg je te maken met extreem warm weer, hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de algemene obstakels die een regenwoud een mens te bieden heeft. Wat je er wel voor terug krijgt is een prachtige omgeving, dieren en een once in a lifetime experience.

Afgelopen maandag (18 januari) was het weer blue Monday. Het is donker buiten, het regent en de
8 uur durende werkdagen zijn weer zo prominent aanwezig dat het lijkt alsof het
nooit kerstvakantie is geweest. We kunnen dus wel wat inspiratie gebruiken.