Onze Sportman van het Jaar

16-12-2015


Dit is WandelBart. Wereldkampioen in wandelen en onze Sportman van het Jaar! Met bijna 45 jaar ervaring als logistiek planner binnen NS is zijn connectie met NS Supporter van bewegen niet ver te zoeken. Sinds april 2015 is Bart een gepensioneerd man. Dit betekent echter niet dat Bart achter de geraniums is gaan zitten. Integendeel, nu heeft hij alle tijd om zich bezig te houden met zijn ware passie: wandelen!

WandelBart is sinds jaar en dag actief als routemaker. Bart loopt dus niet alleen, hij is ook een bron van inspiratie voor de vele wandelaars die Nederland rijk is. Alle stationswandelingen, dat zijn wandelingen die beginnen en eindigen op een NS-station, komen bijvoorbeeld uit de koker van Bart. En nu Bart gepensioneerd is, is hij drukker dan ooit met het uitzetten van nieuwe routes. Dat blijkt eens te meer uit de thematochten die hij in het afgelopen heeft geproduceerd. De vele Pannenkoektochten, Shoptochten, Plonstochten en Blaadjespaadjes zijn allemaal uitgezet door Bart. Al deze routes zijn overigens gratis verkrijgbaar!

Bovendien is WandelBart een man met een missie. In aanloop naar de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse loopt Bart elke week(!) één Vierdaagse. Zijn missie is van start gegaan na afloop van de 99e editie van diezelfde Nijmeegse Vierdaagse. Op deze manier hoopt Bart Nederland warm te laten lopen voor de wandelsport. Daarnaast wil hij ons laten zien hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. Zijn oude werkgever steunt Bart dan ook maar wát graag in zijn missie! Zo heeft hij op deze website een platform waar hij wekelijks blogt over zijn avonturen in binnen- en (soms ook) buitenland. Allemaal in het kader van zijn missie.

Tegelijkertijd breidt WandelBart zijn nu al imposante aantal stationswandelingen uit naar 1.000 stuks in aanloop naar de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn mooiste routes worden gebundeld in een boekje dat tijdens de Vierdaagse wordt uitgedeeld.

NS Supporter van bewegen blijft ook volgend jaar verbonden aan deze eigenzinnige wandelfanaat. Waar mogelijk helpen we Bart in het voltooien van zijn uitzonderlijke missie. WandelBart: onthoud die naam, want in 2016 gaan we meer van hem horen!