Sporters in beeld: Bruggenloop

15-12-2015


Afgelopen zondag vond in Rotterdam de 28e editie van de Bruggenloop plaats. Uniek aan dit evenement was de tijdelijke opening van station Rotterdam Stadion. Vanzelfsprekend was Supporter van bewegen hier aanwezig met een warm welkomstcomité. Op deze zachte decemberdag spraken wij weer met een aantal bijzondere deelnemers en/of supporters. Wij raakten aan de praat met Wendy van Dijk. En nee.. niet de beroemde tv-variant. Deze (hardloop)Wendy doet elk jaar aan een aantal leuke hardloopwedstrijden mee om zo haar trainingsroutine te onderbreken. “Ik heb altijd mijn supporters bij me, mijn man en twee zoons”.

“Ik doe zelf ook hardlopen!” Roept haar zoon. Op de vraag of hij ook al eens mee doet aan de wedstrijden roept hij volmondig ja! “Vandaag even niet, maar normaal gesproken wel”. De jongste was wel een beetje verlegen voor de camera, maar gelukkig haalde zijn grote broer hem toch nog over om even voor de lens te lachen.

Supporter van bewegen spreekt bij evenementen gewone mensen met bijzondere verhalen. Wendy is de eerste Bruggenloop deelneemster binnen onze ‘sporters in beeld’ reeks.