De 13 parels van Nederland: deel 2

03-12-2015


In beweging blijven is met de dalende temperaturen al moeilijk zat, laat staan wanneer de inspiratie ontbreekt. Om je een zetje in de goede richting te geven hebben we je twee geleden al zeven zogenaamde ‘parels van Nederland’ laten zien. Dit betroffen zeven unieke bestemmingen in eigen land die jou kunnen inspireren om te blijven bewegen. Om te verzekeren dat je niet in een diepe winterslaap sukkelt presenteren we nu graag de zes resterende parels.


1. Rottumeroog, Waddeneiland. Je zou het haast niet geloven, maar ook Nederland heeft een onbewoond eiland. Dit idyllische eilandje is misschien niet groot, toch is het zeer de moeite waard. Mis alleen niet de boot.. voordat je het weet zit je midden in een aflevering van expeditie Robinson.


2. Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle in Zeeland: Een prachtige vuurtoren uit 1875 gelegen aan een net zo prachtig strand. Ook een strandwandeling in het najaar nooit verkeerd, maar met deze vuurtoren op je pad zie je nog eens wat meer dan de eindeloze duinen.


3. Hunebedcentrum Borgen, Drenthe: Eén van de oudste stukjes natuur uit de Nederlandse geschiedenis. Op deze website zijn toevallig al een aantal routes beschikbaar die deze historische plek aandoen. Raak hier gefascineerd door je voorgangers, en loop waar zij ooit liepen.


4. Grotwoningen Geulhem, Limburg: Ook in het verre zuiden maak je een sprong terug in de tijd. Vroeger werd de Geulhemmerberg volledig uitgegroefd voor mergelwinning. Deze gaten werden snel opgevuld door er huizen van te maken. Er werd een voordeur in de groef gezet en er werd gewoond in de constante temperatuur van 11 graden. Dit werd vooral gebruikt door de armen.


5. Giethoorn, Overijssel: Het Venetië van Holland klinkt misschien te goed om waar te zijn, maar niets is minder waar wanneer je aankomt in het pittoreske Giethoorn. Een prachtig gebied om langs te lopen, of misschien een bootje te pakken. Waan je je direct in het buitenland.


6. Wilhelminapark Utrecht: Voor wie geen behoefte heeft aan een lange wandeling, maar er wel lekker op uit wil gaan. Dit gezellig ogende park is perfect geschikt om doorheen te wandelen, rennen en (met een beetje geluk) schaatsen deze winter.

Ontbreken er volgens jou nog parels in deze lijst? Help ons en je medewandelaars door ze te delen. Zo houden we elkaar in beweging!