Bibberen en bikkelen

23-11-2015


Gistermiddag daalden de eerste sneeuwvlokken neer op het Nederlandse landschap. Het witte laagje levert prachtige plaatjes op, maar de hardloper is hier over het algemeen niet zo heel gelukkig mee. Hardlopen en sneeuw, gaat dat wel samen?
Wanneer het kwik onder nul zakt is het even omschakelen voor de hardloper. Maar een ‘sneeuwpauze’ is echt niet nodig.
Hoe kun je het beste met sneeuw omgaan? Hieronder volgen een aantal tips:


1. Kleed je warm aan: In winterse omstandigheden krijg je het minder snel warm. Trek geen dikke trui of jas aan. Veel dunne laagjes kleding beschermen je beter tegen de kou.
2. Warming-up: Neem wat extra tijd voor je warming-up. Doe dit op een beschutte plek of binnen zodat je buiten gelijk kunt starten met hardlopen.
3. Opvallen: Zorg dat andere mensen jou kunnen zien. In de wintermaanden is het sneller donker. Maak gebruik van fluoriderende kleding of lampjes.
4. Route: Ren op routes die jij kent. Dit is niet het moment om nieuwe parcours te gaan ontdekken. Gaten in de grond zijn met sneeuw slecht zichtbaar.
5. Na de training: Voorkom dat je warmte verliest. Trek na je training snel je kleding uit en neem een warme douche.
Laat de sneeuw je trainingsprogramma niet belemmeren. Met de juiste kleding en een positieve instelling kun jij er helemaal voor gaan. En vergeet vooral niet te genieten van de hagelwitte omgeving!