Beter een wandeling dan een bezoek aan de sportschool

09-11-2015


De wandeling naar het station, je plekje bemachtigen in de coupé en vervolgens weer doorgaan naar je bestemming. De benenwagen vormt een essentieel onderdeel van ons (treinende) leven. Maar ook buiten het reizen om blijft de benenwagen van groot belang. Naast het belang ervan blijkt het traditionele vervoersmiddel nu ook nog in ons voordeel te werken. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat wandelen effectiever is om mee af te vallen dan fitness. Goed nieuws dus voor de vele wandelaars.

Onderzoekers van de London School of Economics and Political Science hebben jarenlang onderzoek gedaan waarbij ze verschillende sporten met elkaar vergeleken. Alle sporten hadden de overeenkomst dat ze het hart sneller laten kloppen. Vervolgens keken de onderzoekers naar het BMI van de mensen die deze sporten beoefenden. En geloof het of niet, de wandelaars hadden gemiddeld het laagste BMI en bovendien de slankste taille.
 
Zoals eerder gezegd is dit bijzonder goed nieuws voor de huidige wandelaars, maar ook voor de twijfelaars. Naast dat wandelen extreem laagdrempelig is (het is gratis, het is altijd in de buurt en je hebt er geen materialen voor nodig) blijkt het ook een effectief afvalmiddel te zijn. Ideaal om dus eens een wandeling te maken. Nog wat extra motivatie nodig om zelf aan de wandel te gaan? Na al die calorieën eraf te hebben gelopen kun je jezelf steeds trakteren op een heerlijke pannenkoek.