Gezond snacken op het station

09-10-2015

Het is einde middag, je werkdag zit er op en je bevindt jezelf op het station. Je trein vertrekt pas over tien minuten. Je maag maakt je middels flink gerommel bewust van je trek. Wat te doen? Hoewel je over 2 uurtjes thuis aan tafel zit kun je deze honger niet negeren. Wanneer je om je heen kijkt wordt je overgoten met tentjes waar je iets lekkers kan kopen. Maar wat is nou een gezonde snack die de honger goed stilt, maar niet bomvol zit met slechte suikers en vetten? Wij hebben je uit de brand geholpen door de gezondste snacks voor je op te zoeken. Hieronder vindt je een handig overzicht.


1. AH to go
 ‘S ochtends kun je hier je eigen Krokant Granola Ontbijt samenstellen. Scheelt ook weer qua verpakking, aangezien er enkel wat plastic rondom de yoghurt zit. Als snack is een wortel (1,75 euro) met humus dip (1,25 euro) een zeer verantwoorde keuze. Mocht je geen wortelliefhebber zijn, dan heb je altijd nog de producten van Just Nuts of een So Pure Fruit Bar (1,60 euro), waarbij vooral noten en gedroogd fruit worden gebruikt. Om de dorst te lessen kun je gaan voor de verse ijsthee van het huismerk. Verkrijgbaar in verschillende smaken en gezoet met agavesiroop, voor maar liefst 1,75 euro. Mocht jij een echte vitaminekick nodig hebben, dan kun je altijd nog gaan voor de AH powershots. Verkrijgbaar in de smaken Kurkuma, Aloe Vera, Gember en Tarwegras, zijn ze niet zo geliefd qua smaak, maar zitten ze bomvol vitamine. 30 ml kost maar liefst 2,00 euro. Nog altijd goedkoper dan de meeste shots..

2. Enoki
Aziatische gerechten bevatten vaak vitaminerijke producten. Maar hoe lekker sushi ook is het blijkt niet zo gezond te zijn als velen beweren. Wat is dan wel een gezonde keus? sojabonen bijvoorbeeld! Zomaar verkrijgbaar in een bakje voor 3,50 euro in één van de nieuwste concepten die de stations rijk zijn.


3. Kiosk
Vooral handig als laatste redmiddel wanneer je al op het perron staat. Ook hier zijn genoeg gezonde snacks te vinden. Neem zo Nomatic Yoghurt. Dit zijn bakjes yoghurt of yoghurtdrankjes voor de schappelijke prijs van 2,00 euro. Moet je jezelf nog net weerhouden van het grijpen naar een zak chips? Pak snel een zakje Propercorn (1,00 euro). Je raadt het al, popcorn. Hoewel er niet teveel zout op moet zitten, is popcorn best een verantwoorde keuze.


4. Back to Basics
Groene thee en een stuk fruit kun je gelukkig vrijwel overal bestellen. Hier kan dan ook weinig mee mis gaan.


5. De dubbele cheeseburger en een frietje met
Oké, misschien niet de meest verantwoorde/gezonde keus, maar je moet ook niet vergeten om af en toe te genieten van het leven. Daar hoort op z’n tijd een caloriebommetje bij. Kun je de rest van de week weer lekker verantwoord eten.