Sporters in beeld: deel 2

06-10-2015Tijdens de Damloop 2015 kwamen wij de Amerikaanse Jessica Harder tegen, direct nadat zij was gefinisht in Zaandam. Wij ontmoetten de vrouw die haar bezoek in Nederland onverwachts verlengde. En niet zo'n beetje ook.
   “6 maanden werden 6 jaar.” Vertelde de Amerikaanse Jessica, oorspronkelijk afkomstig uit Los Angeles. “Ik kwam hier om 6 maanden te reizen door Europa, maar tijdens een familiebezoek in Nederland kwam ik mijn man tegen. Nu ben ik al 6 jaar blijven hangen.” “Vandaag was voor mij een dag van eerste keren. Mijn eerste Damloop, de eerste keer deze afstand, de eerste keer deze snelle tijd en natuurlijk mijn eerste medaille.”
En zo liep Jessica net zo gracieus weg met haar supporters, alsof het onderdeel was van een Hollywoodfilm. Wij hopen Jessica volgend jaar weer tegen te komen, maar dan voor de dag van alle tweede keren.


Supporter van bewegen spreekt bij evenementen gewone mensen die een bijzonder verhaal hebben te vertellen rondom datzelfde evenement. Jessica is de nieuwste aanwinst binnen onze serie ‘sporters in beeld’.