[INTERVIEW] Eat Run Love

06-12-2016

Als Supporter van Bewegen inspireren en motiveren wij jou graag om te blijven bewegen. Daarom hebben we hardloop influencer Jessica van www.eatrunlove.nl geïnterviewd op het gebied van bewegen en hardlopen. Jessica is haar blog ooit begonnen als hardloopblog. Inmiddels is dit uitgegroeid tot lifestyle platform op gebied van voeding en sport. Wij vroegen haar het hemd van het lijf! 

Jessica aan het woord .. 


Wat of wie inspireert jou om te gaan bewegen?
Dat doe ik zelf! Ik houd van sporten, ik kan er mijn frustraties in kwijt, krijg er energie van en word er ook nog eens mega fit van. Wat wil je nog meer?


Hoe motiveer je jezelf om te blijven bewegen?
Ik heb zelden een motivatieprobleem om te blijven bewegen. Natuurlijk heb ik wel eens geen zin om te gaan sporten en daar geef ik dan ook gerust aan toe. Dan kruip ik lekker op de bank met een dekentje, kop thee en een reep chocolade. Maar de energie die ik krijg van sporten wint het eigenlijk altijd van een eventueel motivatieprobleem.


Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe?
De Cortina D’Ampezza Skyrace die ik afgelopen zomer in de Italiaanse Dolemieten liep; 10km berg op, 10km berg af. Ik dacht dat ik goed getraind was, maar wat kwam ik mezelf tegen. En dan sta je na twee uur eindelijk bovenop de berg en toen kreeg ik kippenvel. Van het mooie uitzicht, maar ook van het feit dat ik deze kans kreeg en het gewoon deed. Ik liep de race alleen en vond het zo jammer dat ik deze ervaring met niemand kon delen. Natuurlijk wel achteraf op de blog, maar dat is toch anders dan wanneer je daar zelf staat en de frisse lucht zelf kunt opsnuiven.

Wat is een hardloopevent in Nederland waar je echt nog aan mee wil doen?
Ik hoor ontzettend goeie verhalen over de CPC loop in Den Haag. Een snel parcours met veel publiek. Ik heb me nog niet ingeschreven maar wellicht ga ik deze wel lopen in maart!


Wat is een hardloopevent buiten Nederland waar je echt nog aan mee wil doen? Ik ben nog aan het nadenken of ik volgend jaar een marathon of een kwart triathlon wil doen. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit een marathon ga lopen, maar New York kriebelt toch wel heel erg. Wat lijkt het me tof om daar te lopen. Triathlons zijn nog relatief nieuw voor mij, maar ik vind de combinatie van drie sporten heel uitdagend. Ik hoor hele goede verhalen over triathlons in Spanje, Barcelona lijkt me wel wat! Met extra uitdaging omdat je dan in zee zwemt. Mocht je hier mee over willen weten, houd dan zeker mijn blog in de gaten! 

Wat vind je van de combinatie NS en bewegen?
Heel erg goed en vanzelf sprekend. Door met het openbaar vervoer te reizen, beweeg je automatisch al meer. Ik vind het goed dat NS bewegen stimuleert en denk dat veel organisaties daar een voorbeeld aan kunnen nemen.


Reis je zelf wel eens met de trein naar een hardloopevenement?
Weinig, maar dat komt met name omdat ik aan veel sportevenementen in en rond Amsterdam deelneem waar ik dan fietsend heen ga. Heerlijk vind ik het als het een “thuiswedstrijd” is. Mocht de locatie goed bereikbaar zijn met OV, dan vind ik dat wel makkelijk. De organisatie is over het algemeen erg goed en je hoeft niet in de file te staan.


Bewegen is voor mij …….
Onmisbaar en een goede manier om in de buitenlucht te zijn. Het liefst sport ik elke dag omdat ik er zo blij van word, natuurlijk bouw ik ook rustdagen in maar dan probeer ik een stuk te fietsen of te wandelen. Niets is zo fijn om de dag goed te beginnen of te eindigen met frisse buitenlucht. Daar krijg je energie van en een opgeruimd hoofd.


Heb je nog een leuke hardlooptip voor onze volgers?
Probeer eens zonder muziek hard te lopen. Ik kreeg deze tip ooit van een hardlooptrainer en verklaarde hem voor gek. Tijdens een ochtendloopje probeerde ik het eens en de omgeving viel mij veel meer op. Ik hoorde de vogeltjes fluiten, snoof de frisse lucht op en genoot van de kleuren en mensen in de omgeving. Dit ben ik steeds vaker gaan doen en inmiddels loop ik nooit meer met muziek. Ik heb het idee dat hardlopen daardoor meer rust geeft en doordat ik me bewuster ben van mijn lopen is mijn looptechniek ook met sprongen verbeterd. Begin met hardlopen zonder muziek in de ochtend wanneer de stad tot leven komt, dan hoor je de meeste geluiden. Bouw het daarna langzaam uit naar andere momenten op de dag.