[INTERVIEW] Wolfs Wandelplan

23-11-2016

Rob Wolfs is het brein achter Wolfs Wandelplan, en is routemaker in hart en nieren. Het bedenken van routes vindt hij het allerleukste en doet dit al meer dan 20 jaar met veel plezier. Na zijn studie algemene literatuurwetenschappen en de geboorte van zijn kinderen is Rob huisman geworden, tijdens deze periode heeft hij het wandelen ontdekt. Rob streeft naar wandelingen waarbij minimaal 70% van de route wordt gewandeld op onverharde paden. Rob is werkzaam geweest als routemaker voor NS-wandelingen. Sindsdien kruipt het wandelbloed waar het niet gaan kan. Supporter van Bewegen vroeg Rob naar zijn verhaal. 


 Rob aan het woord… 


Wie of wat inspireert jou om te gaan bewegen? 
Ik ben samen met mijn vrouw begonnen met wandelen en sindsdien zit wandelen helemaal in mijn systeem. Een jaar heb ik niet gewandeld, maar toch kroop het wandelgemis weer naar boven en ben ik weer begonnen. 


 Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe? 
Hmm, voor mij zijn het meer bijzondere ervaringen. Zo vind ik het erg bijzonder wanneer ik speciale ontmoetingen heb met mensen tijdens het wandelen. Het is altijd leuk om verrast te worden, en dan heb ik het niet alleen over mensen. Gebouwen, dieren en landschappen kunnen een mens ook erg verrassen. 


 Wat is het mooiste gebied om in te wandelen? 
Wandelen doe ik het liefst in de omgeving van Winterswijk. Dit heeft een half open, oer-Hollands landschap. Tijdens een wandeling in dit gebied kun je genieten van oude boerderijen, het is rustig en het bevat talloze onverharde paden om over te wandelen.
De mooiste stad om in te wandelen vind ik Arnhem, het liefst buiten de binnenstad van Arnhem. Rondom Arnhem zijn veel hoogteverschillen, wat het wandelen dynamisch maakt en waardoor het landschap geweldig tot uiting komt. 


Heb je wel eens meegedaan aan een wandelevenement? 
Nee. Ik ben geen groepswandelaar. Ik vind het erg leuk om met mijn vrouw te wandelen en vooral mijn eigen weg te kiezen. Ook wandel ik om te genieten van de natuur, en niet om een bepaald resultaat te behalen, zoals een lintje bij de finish. 


 Wat vindt je van de combinatie NS en bewegen? 
Geweldig! Reizen met de trein vind ik heerlijk, en heb dit ook veel gedaan. Lekker wegdromen terwijl je naar buiten kijkt of lekker een boek lezen in alle rust. 


 Reis je met de trein naar het startpunt van je wandeling? 
Wanneer het lukt reis ik met de trein naar het beginpunt van mijn wandelingen. Natuurlijk zijn er ook veel punten voor wandelingen die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, dan neem ik wel de auto. Maar over het algemeen reis ik altijd met de trein. 


 Bewegen is voor mij… 
 … mijn roeping. Ik haal hier veel creativiteit uit. 


Heb je nog een goede (wandel)tip voor onze volgers? 
GENIET! Geniet van alle moois om je heen. Ga met een open mind op pad, lees de natuur om je heen en laat dit tot je doordringen.