[INTERVIEW] ILoveHealth

17-11-2016

Meet Daisy, eigenaar van de blog www.ilovehealth.nl. In dit blog heeft ze haar twee grootste hobby’s weten samen te voegen; eten en sporten. Daisy lovesss food. Bij voorkeur is merendeel van dit eten wel heel gezond. Het moet echter wel leuk blijven! Dus Daisy laat wijn en chocolade dan ook echt niet staan. Daisy haar andere grote hobby is sporten, van hardlopen tot surfen, van boxen tot fitness, yoga en snowboarden. Tot slot heeft Daisy een derde grote liefde; Bali. Hier woont en werkt ze vier maanden per jaar waar ze een ‘gezonde’ fit, food en fun vakantie voor vrouwen organiseert. Daisy is, naast haar blog, ook te volgen op Instagram, Facebook en Twitter! 

Daisy aan het woord ... 


‘Wat of wie inspireert jou om te gaan bewegen?’ 
Van jongs af aan ben ik al aan het sporten. In mijn vrije tijd zat ik op gym en deed ik aan jazzballet. Ook was ik een mega fanatiekeling tijdens sportles op school. Die sportliefde is gebleven, zeker sinds mijn moeder mij zo’n vijf jaar geleden aan het hardlopen heeft gekregen. Ook zij is bloed fanatiek! 

‘Hoe motiveer je jezelf om te blijven bewegen?’ 
Wanneer ik een tijdje niet of minder sport merk ik dit aan mijn energie. Zowel letterlijk als figuurlijk zit ik dan minder goed in mijn vel. Wanneer ik een paar keer per week beweeg zit ik het lekkerst in mijn vel! Als ik niet ga mis ik het sporten echt. Juist dat lekkere gevoel is voor mij een motivatie om flink aan de bak te gaan. Ook ik heb wel eens geen zin, dan ga ik ook niet. Maar uiteindelijk voel ik mij echt het lekkerst als ik sportief bezig ben geweest! 


‘Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe?’ 
Ik heb tot nu toe twee keer een halve marathon gelopen. De laatste was onlangs nog; in Disneyland Parijs. Dit vond ik een hele bijzondere run en een mooie ervaring. Ik had het dan ook niet willen missen! 

‘Wat is een hardloopevent in Nederland waar je echt nog aan mee wil doen?’ 
De marathon van Amsterdam, lekker in mijn eigen stadje! Ik ga dan wel voor een halve marathon, de hele wil ik liever in het buitenland lopen. Meestal ben ik in Bali als de Amsterdam Marathon is, dus ik heb hem nog niet kunnen lopen! 

‘Wat is een hardloopevent buiten Nederland waar je echt nog aan mee wil doen?' 
Ooit ga ik een hele marathon lopen! Als het zo ver is, dan wordt het die in New York. Als je het doet, moet je het goed doen! Toch!? 

‘Wat vind je van de combinatie NS en bewegen?’ 
Super goed! We moeten alle obstakels om niet te bewegen wegnemen. Doordat NS Supporter van Bewegen is tijdens veel sportevenementen is het eventuele obstakel van vervoer weggenomen. 

‘Reis je zelf wel eens met de trein naar een hardloopevenement?’ 
Ja! Dit jaar ben ik met de trein naar de Marikenloop in Nijmegen geweest. Ook ben ik met de trein helemaal naar Disneyland Parijs gereisd voor de halve marathon. Super relaxed vind ik dat; lekker in de trein zitten, nergens op hoeven te letten, een boekje lezen, lekker ontspannen voor de run: ideaal! We werden in Parijs letterlijk voor de ingang van het park afgezet met de trein. 

Bewegen is voor mij... 
... een must!

Zonder beweging word ik echt gek.

Eerder dit jaar kneusde ik een aantal ribben tijdens het surfen in Bali. Het was ontzettend pijnlijk en ik was bijna zes weken uit de running. Ik kon niet meer sporten, niet meer hardlopen en niet meer surfen. Ik werd echt gek! Dan pas besef je, je hoe ontzettend fijn het is als je elke dag kunt bewegen en de dingen kunt doen die je leuk vindt. Er zijn helaas veel mensen die niet kunnen bewegen door bijvoorbeeld een beperking of een ongeval. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit wel kan. 

'Heb je nog een leuke hardlooptip voor onze volgers?’ 
Heb je moeite met jezelf motiveren om te gaan hardlopen? Schrijf je dan in voor een hardloopwedstrijd! Kies er dan wel voor één waarbij je jezelf uitdaagt. Loop een langere afstand dan je gewend bent, of loop sneller dan de laatste keer dat je meedeed aan een hardloopwedstrijd. Bij mij werkt dit heel goed; doelen stellen. Ik verbeter mezelf graag, dus dit werkt goed voor mij wanneer ik de hardloop vibe een beetje kwijt ben.