Bewegen op eigen bodem

07-11-2016

De Hollandse Duinen, de Veluwe en het Nederlandse Waddengebied zijn uitgeroepen tot mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit werd bekendgemaakt door Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken tijdens het televisieprogramma De Wereld Draait Door. We vergeten al snel hoe mooi de natuur in ons eigen land is, en om verder te denken dan de wandelroutes bereikbaar vanaf je voordeur. Ga op een vrije dag eens lekker op pad en bewandel of ren in de mooie Nederlandse natuur! 
 De drie bovengenoemde natuurgebieden zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor een wandeling of run over de Hollandse Duinen kan je het beste uitstappen op station Hoek van Holland, Heemstede-Aerdenhout, Zandvoort, Bloemendaal, Castricum en Heiloo. 


 Voor een tocht op de Veluwe kun je het beste uitstappen op station Arnhem Centraal, Oosterbeek, Wolfheze, Ede-Wageningen, Lunteren, Barneveld, Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Wezep, Apeldoorn, Brummen, Velp Rheden en Dieren. 


Op geen van de Waddeneilanden is een station te vinden. Wel is het gemakkelijk om vanaf de volgende stations met een veerboot naar een Waddeneiland te varen; vanaf station Den Helder gaat er een boot naar Waddeneiland Texel. Vanaf station Harlingen Haven is mogelijk om naar Vlieland of Terschelling te gaan! 


Er bestaan al een aantal routes vanaf deze stations op de website, kijk hier voor het station bij jou in de buurt. Veel beweegplezier en deel vooral je foto’s met #reisjefit op social media zodat we jouw hardloop- en wandelavonturen kunnen zien!