[LINDA] Hardlopen in de donkere maanden

06-11-2016

Nu de klok een uur terug is gegaan is het al zó vroeg donker. Vandaar dat ik nu vaak loop in een neon kleurig jasje, zodat ik in het donker toch opval. Ook doe ik lichtjes om mijn armen, om nog beter op te vallen in het donker. Afgelopen week heb ik twee keer hardgelopen, het lukt me qua tijd niet om twee keer te lopen helaas. Hopelijk komende week wel weer!! 


Mijn eerste run was op dinsdag. Deze run heb ik 5,5 km hardgelopen, net iets verder dan ik gewend ben. Het verbaasde me hoe goed die run ging! Hardlopen hoeft maar 30 minuten te kosten! 
Mijn tweede run, op donderdag, was midden door de stad. Ik wilde eens wat anders dan langs het water en tussen de weilanden. Na 10 minuten kwam ik er achter waarom mensen liever kiezen voor een hardloopsessie door de natuur. Door de stad moet je telkens stoppen voor het stoplicht en ben je snel uit je ritme, en daardoor was deze run voor mij zwaarder dan dezelfde afstand door de natuur. Ik vond het grappig om te merken dat dezelfde afstand met vaker stoppen zwaarder is dan door de weilanden zonder pauzes. 


En volgende week winters weer op komst, brrrrr. Benieuwd hoe het hardlopen me dan afgaat! Ondertussen begin ik het steeds beter te combineren met mijn dagelijkse leven.