[INTERVIEW] Mari Durieux

02-11-2016

Meet Mari Durieux. In 2012 begon Mari met hardlopen, hiervoor sportte Mari nooit. Hij speelde als drummer in bandjes en rookte minimaal een pakje sigaretten op een dag. Hardlopen heeft het leven van Mari positief beïnvloed, zowel lichamelijk als mentaal. Hij is er sterker en vrolijker van geworden. Om dit met de buitenwereld te delen heeft hij zijn eigen blog: www.maridurieux.com


Mari aan het woord ...

‘Wat of wie inspireert jou om te gaan bewegen?’

Mensen! Ik ben iemand die maar zelden alleen loopt, het liefste zoek ik mensen op om mee samen te lopen. Hardlopen is een sociaal bindmiddel om mensen samen te brengen en daar word ik enorm door gemotiveerd. Ik ken inmiddels ook zoveel mensen die hardlopen en graag hun passie delen, daar krijg ik energie van. 


‘Hoe motiveer je jezelf om te blijven bewegen?’

Ik loop standaard drie keer in de week zonder tegenzin, het zit zo in mijn systeem dat ik het nodig heb. Zelfs als het weer zoals nu minder wordt ben ik altijd blij als ik toch heb gelopen. Dat motiveren gaat dus vanzelf.
 
‘Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe?’

De halve marathon in Disneyland Paris die in september voor het eerst werd gehouden. Ik heb heel veel emotionele binding met Disney. Zo ben ik ben getrouwd in Disney World, onze zoon is vernoemd naar een Disney karakter en nog wat meer bijzondere dingen. Als je daar dan kunt lopen dan doet dat echt iets met je. Tijdens die 21 kilometer gingen mijn emoties alle kanten op, met veel fijne mensen om me heen heb ik die ervaring kunnen delen en vond het fantastisch!


‘Wat is een hardloopevent in Nederland waar je echt nog aan mee wil doen?’
De Berenloop op Terschelling, ik hoor daar zoveel mooie verhalen over dat ik daar echt een keer aan mee móet doen. 


‘Wat is een hardloopevent buiten Nederland waar je echt nog aan mee wil doen?'
Op een staat de Marathon in Disney World, of die er ooit van gaat komen weet ik niet. Verder lijkt me de Marathon in Parijs ook wel erg mooi. 


‘Wat vind je van de combinatie NS en bewegen?’
 Ik ren wat af om de trein te halen dus het klopt wel echt! 


‘Reis je zelf wel eens met de trein naar een hardloopevenement?’

Jazeker, ik heb geen rijbewijs en ga dus bijna altijd met de trein en dat bevalt me meer dan goed. 


Bewegen is voor mij... 
... vanzelfsprekend een dagelijkse gewoonte. 


'Heb je nog een leuke hardlooptip voor onze volgers?’

Zorg dat je hardlopen leuk maakt, pas dan kun je ervan genieten. Als je dat alleen niet voor elkaar krijgt zoek dan mensen waar je samen mee kunt rennen, je zult zien dat je op die manier veel meer plezier krijgt. Afstand en snelheid zijn van ondergeschikt belang.


De foto is gemaakt door: Zoutfotografie