Gezond eten begint al op het station: Enoki

27-10-2016

Heb je intensief gesport of ben je van plan intensief te gaan sporten? Op verschillende stations in Nederland kun je terecht voor een gezond ontbijt, lunch, diner of snacks! Samen met sport diëtiste Janneke Pierson van Sportkeuken zijn de Supporters van Bewegen op zoek gegaan naar de beste opties op het station. Met een achtergrond als sportdocent en kok heeft Janneke alle ingrediënten in zich om sporters een voedingsadvies op maat te geven. Van 2012 tot 2015 heeft Janneke met haar Sportkeuken vier seizoenen gewerkt voor Team Giant-Alpecin tijdens de Tour de France. 
Deze keer staat Fresh Asian Take Away Enoki in de spotlights!


Aan keuzes geen gebrek bij Enoki. Als eerste stuitten we op de zogenaamde 'Hot Pots'. Hot Pots zijn bekers gevuld met verse groenten (en vlees of vis). Bij de kassa worden de bekers gevuld met verse Enoki bouillon, súper gezond en daarnaast ook erg voedzaam. Ook vindt je hier vegetarische varianten of eentje met gamba’s. 


Bij Enoki kun je ook terecht voor een beker yoghurt of een spring roll. De spring rolls bevatten weinig vetten, en veel vitamines: een goede combinatie!