[INTERVIEW] WorkThatEs

19-10-2016

Meet Esmée van Rijn. Deze sportieve dame is 27 jaar oud en woont samen met haar vriend en haar kat in Amsterdam. Echter is Esmée een echte Rotterdamse, waar ze is geboren, maar ze is deels opgegroeid in Alkmaar. 


Esmée is drie en een half jaar geleden begonnen met haar eigen blog: www.workthates.nl. Dit omdat ze merkte dat er veel onduidelijkheid was over krachttraining voor vrouwen. Ook is Esmée te volgen op Facebook en Instagram.
 
Supporter van Bewegen wilde graag meer te weten komen over deze sportieve en stoere dame! Daarom vroegen we haar enkele vragen. 

Esmée aan het woord. 


Wie of wat inspireert jou (of heeft jou geïnspireerd) om te gaan bewegen?
Een goede vriend van mij nam me op mijn 22e mee naar de krachthoek in de gym. Op dat moment liep ik alleen hard en was -ook- ik bang om ‘te gespierd’ te worden. Maar toen ik merkte hoe positief je lijf verandert door krachttraining en hoe lekker je, je na een training voelt, ben ik daar nooit meer mee gestopt. 


Hoe motiveer je jezelf om te blijven bewegen?

Niet meer zozeer omdat ik een blokjesbuik zou willen, natuurlijk is het fijn om een strak lijf te hebben, maar ik vind een fit en gezond lichaam veel en veel belangrijker. 


Wat is echt onmisbaar tijdens jouw run? 
Ik moet zeggen dat ik niet zo veel meer ren, omdat ik het hardlopen een beetje heb vervangen voor yoga of kickboksen. Ik vind die twee sporten een fijnere toevoeging op fitness voor mij. Maar áls ik ga rennen, kan ik echt niet zonder muziek. Sowieso sport ik liever niet zonder een goede playlist. Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe? 
Ik denk de kickboksen lessen die ik 1 op 1 van Danny Delvers (Deldasport) kreeg. Hij heeft mij echt de basics geleerd, waardoor ik nu makkelijk met een zaktraining mee kan doen zonder al te veel begeleiding.
Wat is een hardloopevent in Nederland waar je echt nog aan mee wilt doen?
Absoluut de Dam tot Damloop! Die afstand lijkt me leuk en de route natuurlijk al helemaal. Wie weet in 2017? 


Wat is een hardloopevent buiten Nederland waar je echt nog aan mee wilt doen?
Ja dan de marathon van New York natuurlijk. Ik denk niet dat die er ooit van gaat komen, want mijn ambities liggen niet bij marathons lopen en die van New York is heel zwaar. Maar als ik dan toch moet kiezen… 


Wat vind je van de combinatie NS en bewegen?
Ik vind het goed dat er aandacht aan beweging wordt gegeven. Niet iedereen hoeft de sportschool in te duiken, je kunt ook tijdens dagelijkse activiteiten wat actiever worden. Ik liep vanaf het station bijvoorbeeld altijd naar mijn werk in plaats van dat ik de bus pakte. Je ziet op die manier ook veel meer van de stad. 


Reis je zelf wel eens met de trein naar een hardloopevenement? 
Eigenlijk niet, maar dat komt meer omdat ik al twee jaar geen hardloopevenement heb bezocht!
  Vul onderstaande in: 
Bewegen is voor mij ... een must. Niet alleen om een fit lijf te hebben, maar ook om je ei kwijt te kunnen en je beter te voelen over jezelf.Heb je nog een goede (hardloop) tip voor onze volgers?
Heb je moeite met zin maken om te sporten? Probeer zonder na te denken je sportkleding aan te doen en richting je sportschool, het zwembad of waar je dan ook gaat sporten te gaan. Als je eenmaal onderweg bent, heb je die zin niet meer nodig en gaat het vanzelf!