Herfstvakantie toppers van 2016

18-10-2016

In de regio’s Noord en Midden is het deze week herfstvakantie. Regio Zuid moet nog een paar dagen wachten. Maar wat moet je nou doen in de herfstvakantie? Veel Nederlanders vieren hun vakantie in het buitenland, zonde! Want in Nederland is ook zoveel te zien, doen en te beleven. 


Het einde van de week belooft het prachtig herfstweer te worden. Hoog tijd om de wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. WandelBart heeft speciaal voor jullie meer dan 750 wandelingen uitgezet vanaf NS stations, grote kans dat het station bij jou in de buurt er ook bij zit! Ook kun je de zogenoemde ‘blaadjes paadjes’ of pannenkoekenroutes proberen. Heb je een lange wandeling gemaakt, dan kun je jezelf daarna trakteren op een heerlijke pannenkoek! 
Wil je liever iets sneller bij het pannenkoekenrestaurant arriveren? Je kunt er ook voor kiezen om de wandelroutes hardlopend af te leggen. Gemakkelijk in je hardloop-outfit in de trein en meteen vanuit de trein je run beginnen, op deze manier loop je eens een ander rondje dan je standaard run. 


Ook in het Spoorwegmuseum is er genoeg leuks te doen deze herfstvakantie! Wil je bijvoorbeeld Chuggington bewonderen? Dit kan tijdens de Chuggington Doe-dagen in het Spoorwegmuseum. Voor de bezoekers die deze week gaan is er een extraatje: je kan namelijk gratis met de HUP-on HUP-off Express van station Utrecht Vaartsche Rijn naar het Spoorwegmuseum, en weer terug. 


LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht tot en met 24 augustus! Dit is gemakkelijk te bereiken vanaf station Utrecht Centraal. Op het station staan levende LEGO poppetjes die je in de goede richting wijzen!
NS heeft ook  onwijs leuke uitjes in de Spoordeelwinkel. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het Rijksmuseum of voor maar €25 naar ARTIS met de trein. Voor meer Spoordeeluitjes ga je naar www.spoordeelwinkel.nl