[INTERVIEW] Love, live, embrace, Annemerel

05-10-2016

Meet Annemerel de Jongh. 27 Lentes jong en een échte hardloopfanaat. Dit is ze echter nog niet haar hele leven. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg Annemerel het hardloopvirus te pakken, en sindsdien heeft ze al vijf marathons gelopen en giert het hardloopbloed door haar aderen! De tips, tricks en ervaringen van Annemerel kan je volgen op haar social media kanalen en op haar website: www.annemerel.com. Als je hier geen genoeg van kunt krijgen kan je ook het door haar geschreven boek : Live, Love, Run lezen. Supporter van Bewegen heeft de stoute schoenen aangetrokken en haar het (hardloop)hemd van het lijf gevraagd. Benieuwd waar Annemerel haar motivatie vandaan haalt en wat bewegen voor haar betekent? Lees dan snel verder! 

Waar kan je Annemerel van kennen? 
Vanaf jongs af aan wist Annemerel dat zij een boek wilde schrijven, het onderwerp was nog niet bekend. Toen ze al was begonnen met hardlopen en haar blog goed liep werd Annemerel benaderd door maar liefst twee uitgevers in één week! Deze kans heeft ze met beide handen aangepakt en nu is Live, Love, Run een feit. Het is een boek vol hardlooptips, waarvan ieder hoofdstuk begint met een persoonlijk verhaal van Annemerel zelf. Naast haar boek schrijft Annemerel ook columns voor de Metro. 
Ook kan je Annemerel kennen van de app hardlopen.nl. Sinds vorige week kun je door Annemerel worden aangemoedigd tijdens jou run via de hardlopen.nl app. In deze app moedigt zij jou aan tijdens jouw weg naar de 3, 5 of 10 kilometer. 


Annemerel aan het woord. 
Wie of wat inspireert jou om te bewegen? 
Blake Lively in de film Sisterhood of the Traveling Pants heeft mij aan het hardlopen gekregen. In real life is Blake natuurlijk helemaal geen hardloopster, maar gewoon het beeld van Blake met haar blonde haren die over het strand, hardlopend in haar sportbeha en shorts ging was voor mij genoeg. 


Hoe motiveer je jezelf om te blijven bewegen? 
Doelen stellen. Ik motiveer mezelf door een doel voor ogen te hebben, hoe meer uitdaging hoe beter. Vandaar dat ik ook donderdag op het vliegtuig stap richting de Chicago marathon.
Ook ik heb de momenten dat ik écht, écht en dan ook écht geen zin heb om hard te lopen. Dan sla ik die dag gewoon over. Wanneer ik de volgende dag nog steeds geen zin heb om mijn run te doen, doe ik dit toch, en kom ik met een voldaan gevoel thuis. 


Wat is onmisbaar tijdens jouw run? 
Muziek, goede sportschoenen en goede sportkleding. Dit laatste is wel een grappige, zelf heb ik namelijk tot mijn eerste marathon in 2012 hardgelopen ZONDER sportbeha. HOE DAN?! Ik kan mij echt niet voorstellen hoe ik dit ooit heb kunnen doen. Tijdens een lange run neem ik ook eten mee, jelly snoepjes of geld zodat ik onderweg iets te eten of een flesje water kan halen. 


Wat is jouw mooiste sportervaring tot nu toe? 
Dit is de Berlijn marathon van vorig jaar. Het was een zonnige dag, ik zat goed in mijn vel en wist dat ik mijn persoonlijke record kon verbeteren. Dit heb ik die dag ook gedaan, met maar liefst 32(!) minuten. Ik liep de marathon met een tijd van 3:26. Dat ik de tweede helft nog sneller liep dan de eerste helft geeft wel aan hoe veel ik nog over had. Wat is nog een hardloopevenement waar je nog echt aan mee wil doen? 
Ieder jaar loop ik de CPC in Den Haag. Mijn eerste marathon was de marathon van Amsterdam. Dit jaar kom ik net terug uit Chicago tijdens de Amsterdam marathon. Ik zal wel aanwezig zijn om aan te moedigen, maar loop zelf niet mee. De Zevenheuvelenloop lijkt me heel gaaf om een keer te doen. Helaas valt deze in november wanneer net alle marathons af zijn gelopen, dus dan zijn mijn benen nog moe. 


Wat is een hardloopevenement in het buitenland waar je echt nog aan mee wil doen?  
Je hebt de zes marathon majors, waarvan ik er al twee heb gelopen: de New York marathon en de Berlin-marathon. Volgende week loop ik nummer drie: de Chicago marathon. Nummer vier, de Boston marathon, loop ik in april 2017. Hiervoor ben ik al gekwalificeerd. De twee laatste majors, Boston en Tokio, staan op de planning in 2018 en 2019. 


Reis je, wanneer je naar een hardloopevent gaat, wel eens met de trein? 
Ja! Ik ben vorig weekend met jullie naar runDisney gereisd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet veel runs doe in Nederland. Als ik heb hardgelopen heb ik nooit echt zin om met de auto naar huis te reizen, mijn benen zijn dan moe van de run. In de trein kun je lekker uitrusten met je benen gestrekt. 


Bewegen is voor mij…
  

… leven. Heel cliché dit, maar zonder beweging loop ik letterlijk vast, ik voel me opgesloten. Afgelopen jaar ben ik vijf weken ziek geweest, en heb bijna iedere dag een half uur gewandeld. Een hele dag in bed is niks voor mij. Wanneer ik sport komen er allemaal creatieve ideeën in mij op. 


Tot slot: Heb je nog een goede (hardloop) tip voor onze volgers? 
Oei, mijn tip is dat je een sport moet kiezen wat écht bij je past. Dus niet gaan hardlopen omdat al je vrienden hardlopen terwijl je dit zelf niks vindt, zoek een sport uit waar jij je helemaal goed bij voelt.