Vijf populaire hardloop-apps

29-09-2016

In deze tijd, waar het ene technologische snufje na de andere tevoorschijn komt, is het mogelijk om hard te lopen met een app. Deze trackt hoe ver je loopt, je kunt aangeven hoe je humeur was tijdens en na je run, hoe snel je liep en zelfs hoeveel calorieën je hebt verbrandt. De enige vraag die er eigenlijk nog is, is welke app nou het fijnste is. 

Nike+ Running
€0,00
Apple App store review: 3 uit 5 sterren
Aantal gebruikers: 40.000.000

Dit is één van de populairste op de markt. De app werkt als een soort videogame, hoe meer fuel je verdien, hoe meer beloningen en andere functies je krijgt. Bij Nike+ running gaat het voornamelijk om motivatie, beloning en plezier. Je kunt de challenge aangaan met je vrienden, met de speciale vriendenfunctie kun je elkaar vergelijken. De app houdt je afstand, tempo en tijd bij. Ook kun je video’s bekijken van topatleten. Bij deze app is het ook mogelijk om je TomTom of Garmin horloge te verbinden.  

Runkeeper
€0,00
Apple app store review: 4,5 uit 5 sterren
Aantal gebruikers: 25.000.000

Wanneer je Runkeeper aanzet tijdens je training kun je aan het einde van je training meteen zien hoe ver je hebt gerend, hoe snel je was, je pieken en je dalen in je run, hoeveel calorieën je hebt verbrandt, je hartslag en of dit een nieuw persoonlijk record is. Bij Runkeeper staan jij en je voortgang centraal. Deze app biedt verschillende trainingsschema’s. Ook heeft deze app talloze mogelijkheden om met andere apps te verbinden. 

Endomondo
€0,00
Apple app store review: 4 uit 5 sterren
Aantal gebruikers: 20.000.000

Een gemakkelijke app om te gebruiken. De app laat zien hoe ver joun run was, in welke tijd je dit gedaan hebt en de totale tijd. Ook laat Endomondo het weerbericht zien, de app telt calorieën en het showt je hoeveel meter je in de hoogte hebt gelopen. Deze app is geschikt voor iedere hardloop fan, van beginner tot expert. Om persoonlijke records te verbreken biedt de app ook verschillende trainingsschema’s. 

Runtastic
€0,00
Apple app store review: onbekend
Aantal gebruikers: 25.000.000

Deze app biedt de basis voor het hardlopen. De betaalde functies binnen Runtastic bieden meer. Hier kun je verschillende trainingsschema’s opvragen, je kunt live worden aangemoedigd en je krijgt een wekelijks rapport met de data van oude trainingen en statistieken die je vertellen of je wel of geen voortgang hebt geboekt. Leuk: tijdens je training kunnen je vrienden je ook audioberichten sturen om je een extra steuntje in de rug te geven tijdens je run. 

Hardlopen met Evy
€0,00
App store review: Onbekend
Aantal gebruikers: 702.000

Hardlopen met Evy helpt je om te beginnen met hardlopen. Evy moedigt je aan gedurende jou loop en motiveert je om afstanden te halen. De app heeft hardloopschema's met voor ieder wat wils. Je kunt je favoriete playlist beluisteren gedurende jou run. De app maakt ook een persoonlijk hardloopdagboek voor je.