De eerste stapjes van Linda!

23-09-2016

Hi allemaal, ik ben Linda, het nieuwste lid van het Supporter van Bewegen team. Het is jullie gelukt! Jullie hebben mij zo geïnspireerd met het hardlopen en wandelen dat ik heb besloten om mijn conditie ook maar eens op te krikken. Afgelopen woensdag heb ik dan ook mijn eerste stapjes in mijn hardloopschoenen gezet en vanaf vandaag kunnen jullie mijn voortgang vier maanden wekelijks volgen. 


 Ik heb al een eerdere poging tot hardlopen gedaan, dus het was een kwestie van zoeken voor ik mijn hardloopkleren weer tevoorschijn had. Maar tja.. wat voor kleding doe je aan als het 17 graden is, maar je gaat hardlopen, dus je krijgt het warm, en je wil niet te veel mee nemen... LASTIG!

Rustig opbouwen, dat is de meest gehoorde tip, dus dit heb ik gedaan. Ik ben begonnen met een sessie van 20 minuten, waarbij ik wandelen en hardlopen afwisselde. Ik begon met een minuut wandelen, vervolgens een minuut hardlopen, dan weer een minuut wandelen, etc. Ik heb 10 keer gewandeld en 10 keer hardgelopen. Wanneer je 5x hebt gewandeld en 5x hebt hardgelopen kun je je omdraaien om dit vervolgens opnieuw te doen en weer thuis te komen. 


Voor een eerste keer viel het me reuze mee! Ik kon het goed volhouden en had gisteren, verrassend genoeg, niet eens veel last van spierpijn. Morgen ga ik weer! Morgen keer wissel ik 11x hardlopen en 11x wandelen af. Hopen dat ik het volhoud!